onsdag 8 juli 2009

Ordlös Onsdag - Utflykt

7 kommentarer:

Solvarm sa...

Hej!

År anno 1955, en syskonskara på 7, äldste brodern står bakom kameran. Den minsta med de rutiga byxorna och mössa det är jag de, 3 år är jag på den bilden.

1:a maj, då skulle man ut och maja, vilket innebar att man tog med sej matsäck och något att sitta på och gjorde en utflykt i naturen. När matsäcken var slut så tog lekarna vid.

Burr var en lek som vi lekte, då hade man en tom konservburk som man ställde i mitten av planen, så fick en "vara" alltså den som "var" stod vid burken och räknade till 100 och övriga som var med i leken sprang och gömde sej.

När den som "var" hade räknat färdigt så skulle den leta efter övriga. Och när någon blev funnen så blev det kapplöpning till burken för att nudda den och säja burr på tex om det var jag som blev hittad, så sa den som "var", "Burr på Irene" och hann jag först så sa jag "Burr" på den som "var". Den som blev "burrad" fick "vara" nästa gång eller nått i den stilen, jag minns inte exakt hur det var, om man sparkade undan burken eller inte. Men roligt var det.

Solvarma kramar från Irene

Anonym sa...

Gamla bilder är härliga. Kul!

christina sa...

Vad kul att visa ett gammalt foto. Du är jätte fin! Den där leken kallade vi burk. /christina

Tant Brun sa...

Ååå vad jag kommer ihåg när vi skulle ut och majja...vi hade så bråttom att hitta nånstans att sitta, bara för att vi var såå sugna på fika vi hade med oss. Och så skulle man alltid ha knästrumpor och barbent även om det var frostgrader...Tack Irene för att jag fick minnas just det
Kram Bibban

@nemonen sa...

Det var en riktigt nostalgisk och härlig utflyktsbild. Gillar gamla foton.

Mimmi sa...

Det lät som en väldig rolig grej:)
och va himla roligt att ha sådana kort som minnen:)
Ju då .. självklart kom jag ut på en promenad:) jag blev rastlös och ringde min dotter så jag åkte dit och vi fick en underbar tur:)
kram

Pockethexan sa...

Jag älskar gamla foton!
Visst är det väl kul med äldre foton som har en historia att berätta (o leken kallas för "Burken" idag o e fortfarande väldigt populär) o det är ju faktiskt nackdelen med "Ordlös Onsdag" att man inte ska skriva något om bilden, men det kan man ju göra så här hos sig själv!

Min "Oumberlige" make o ja brukar gå på en hel del Loppisar o där ligger det drivor med gamla foto album som ingen vet något om å då blir man lite berörd över alla gamla historier som går förlorade...

Kramis från Hexan själv o om det behövs lästips så vet du vart du ska leta men kom gärna med egna tips o om du skriver lite längre kommentarer så kan jag göra ett inlägg om "din" pocketbok.

kramis från Hexan själv!