torsdag 9 april 2015

Minne från Tossa de Mar i Spanien

När temat på Fototriss är minne tänker jag direkt på Tossa de Mar i Spanien, där jag bodde i nästan 3 år, 2005 - 2008. Bilderna är tagna i början av december 2006.
 Vi bodde en bit upp i berget och hade en vidunderlig utsikt utöver Medelhavet där vi såg båtar komma och gå.

 Vi lärde känna brasilianaren Odimar med familj, på bilden är sonen Mario med. Odimar höll på att måla på det huset vi först bodde i, en mycket trevlig och social man. Odimar och hans fru kom som invandrare till Tossa för att tjäna pengar och de ville sedan flytta tillbaka till Brasilien. Han kämpade verkligen för att få ihop pengar, tog vilka jobb som helst och arbetade på de mest obekväma tider. 

En lördag, kort efter vi hade flyttat till Tossa, när vi fortfarande låg kvar i sängen, knackade det på dörren och utanför stod Odimar och ville bjuda in oss på lunch. Så det blev att skynda på. Vi blev bjudna på en god brasiliansk rätt som påminnde om pizza men botten var mycket tjockare och godsaker som oliver och annat smått och gott var instuckna i degen. Till efterrätt fick vi hemgjord glass.

Även i december kunde man uppleva sköna dagar, det kunde vara upp till +18 på dagarna.

Här på stranden Mar Menuda kunde jag sitta och njuta med utsikt över Playa Grande och bebyggelsen som klättrade på berget.

Kul med detta tema, det fick mig att gå tillbaka och titta på bilder från min Tossatid.

Fler minnesbilder hittar du hos Helena på Fototriss