söndag 27 maj 2012

Fototriss del 179: Somrigt

Hundkex, blå himmel och gröna ängar, vad kan vara mer somrigt än så. På bilden ser du Bohus fästning i Kungälv där jag var igår. Statens fastighetsverk öppnade dörren till några av Sveriges hemligaste rum 
och i fästningen fanns det några fängelseceller som de ville visa.

 och när jag var uppe på fästningen tog jag denna somriga vy över Kungälv, min barndomsstad.

Sol, vind, vatten och segelbåtar med vind i seglen, ja så mycket somrigare kan det inte heller bli. 

Den här bilden är tagen från  Oscar II:s fort i Göteborg där de också hade några hemliga rum att förevisa igår.. Havet vi ser är Västerhavet.

Mer om mina besök i Hemliga rum kan du läsa i min blogg Tillbaka i Göteborg 

och mer somriga bilder hittar du hos Helena på Fototriss 

fredag 18 maj 2012

Tema fredag ljus

Morgonljuset, ja, det är ett underbart vackert ljus. Här ser du Göteborgs hamninlopp med lastkranarna i Skandiahamnen till höger i bild. Klockan är åtta och jag är på väg till jobbet, en dag i början av mars i år, nere vid Nya varvet.

Se mer ljus inne hos Sinneskatten

söndag 6 maj 2012

Fototriss del 176: Så här ser det ut i Göteborg idag, del 15

Idag den 6 maj har jag varit med min man när han guidade tyska turister i Göteborg. Solen sken, men vinden var isande kall. Här står den uppmärksamma gruppen och lyssnade på Herbert när han berättade om vad det finns för intressant på Lilla Torget.

Vid Kasinot kom sightseeingbåten Paddan åkande ut från kanalen, för att ta sig en tur i hamninloppet. Längst bort i bild kan du ana Älvsborgsbron. Till vänster, också långt bak i bilden, kan du skymta Masthuggskyrkan.

Här nere vid Lilla Bommen lyste Läppstiftet rött och grant, till vänster ser du Barken Viking som idag fungerar som hotell och restaurang.

Och nu sitter jag här framför datorn med, av sol och vind blossande kinder.

Hur det ser ut hos andra deltagare i fototriss kan du se om du trycker HÄR